On new positions

Today’s new regjeringen brings a new position: innvandrings- og integreringsminister. Via NRK,

Ny statsrådspost

Sylvi Listhaug (37) går inn som innvandrings- og integreringsminister, en ny post som blir liggende under justisdepartementet.

– Det kan bli store synergieffekter av å se de to tingene sammen. En ekstra statsrådsstilling på det området er ganske nødvendig med den flyktningsituasjonen vi ser i dag, sier Solberg.

(emphasis in original text)

Also via NRK,

– Vi skal gjøre en rekke endringer som Stortinget står bak. Jeg gleder meg til å gjennomføre denne politikken, og jeg skal gjøre mitt ytterste for å holde tilstrømningen nede. Jeg skal også sørge for at de som ikke har rett til opphold, sendes ut så raskt som mulig, sa Listhaug.

– Må bidra

Hun mener Norge står overfor store utfordringer, og minnet om at tilstrømmingen av flyktninger til landet har vært rekordstor i 2015.

– Det er viktig at nye borgere bidrar og ikke bare blir passive mottakere av ytelser. Vårt samfunn er ikke bærekraftig dersom vi får et samfunn hvor mange personer lever på offentlig overføringer, sa Listhaug.

Hun lover å kjempe for at færre kommer til landet.

– Jeg er forberedt på at det kan komme flere flyktninger til våren, og derfor er det viktig å gjennomføre innstramminger, sa statsråden.

(emphasis in original text)

Here is the current organizational chart of the Justis- og beredskapsdepartementet:

 • Statsråd, Justis- og beredskapsminister: Anders Anundsen (FrP)
  • Statssekretær: Vidar Brein-Karlsen (FrP)
  • Statssekretær: Gjermund Hagesæter (FrP)
 • Statsråd, Innvandrings- og integreringsminister: Sylvi Listhaug (FrP)
  • Statssekretær: Jøran Kallmyr (FrP)
  • Statssekretær: Marit Berger Røsland (H)
  • Statssekretær: Hanne Caroline Simonsen Iversen (FrP)

An interesting aside: the day before the announcement, there was a collective freak out in the Norwegian news that Frp’s Per Sandberg was going to be given a similar job. My question: why the diversion? (are such leaks common in the Norwegian press?) To make Listhaug look less … by comparison?

Edit: Listhaug’s appointment brought more media attention than initially  expected (with her name even trending on Twitter [in Norway]) —

Advertisement